Федералната разузнавателна служба на Германия (BND) разполага с  нова потискаща

...
Федералната разузнавателна служба на Германия (BND) разполага с  нова потискаща
Коментари Харесай

Немските служби имат аудиозаписи, доказващи, че зверствата в Буча са част от обща военна стратегия на Москва

Федералната разследваща работа на Германия (BND) разполага с  нова " потискаща " информация за зверствата, осъществени от съветските военни в Буча. Според  " Шпигел ", външното разузнаване е прихванало радиосъобщения от руснаци, които разискват убийствата на цивилни в град Буча.

Някои от радиосъобщенията могат непосредствено да бъдат свързани и с изтезанията на съответни хора, чиито мъртви тела бяха снимани по улиците на града и станаха обществено притежание по целия свят.

След изтеглянето на съветските военни от Буча бяха разкрити всеобщ гроб и десетки цивилни трупове, оставени да лежат на улицата със седмици. От фотосите се виждаше, че някои от тях са с вързани ръце, по телата на други личаха следи от изтезания. Според украинците измежду жертвите има дами и деца.

Руското държавно управление изрично отхвърли съветските сили да са виновни за тези военни закононарушения. Нещо повече -  направиха се опити, в това число и в България, да се прокара внушението, че картините от зверствата са постановка на Украйна.

Фалшивата информация бързо беше опровергана от многочислени изказвания на очевидци, с които приказваха представители на западните медии, както и от сателитните изображения с висока резолюция от Maxar, в детайли анализирани  . 

Прихванатите записи, с които разполага немското разузнаване, изцяло опровергават изказванията на съветските управляващи, че армията им няма виновност за клането в Буча.

Федералната разследваща работа е докладвала за констатациите си в Бундестага в сряда.

Едно от радиосъобщенията например е диалог, в който войник казва на различен, че той и негови колеги са простреляли на пътя човек на велосипед.

Една от фотосите на зверствата показваше точно труп на мъж, погубен, до момента в който е карал колелото си. В друго радио известие мъж споделя: " Първо разпитайте бойците, по-късно ги застреляйте ".

Материалът потвърждава и че чиновници на са изиграли основна роля в зверствата. Това не е изненадващо, защото бойците на " Вагнер "  станах известни точно с изключителната си жестокост в Сирия.

Анализът на немските служби демонстрира, че радиосъобщенията подхождат на местоположенията на тела, открити по основния път в Буча.

Анализатори счита, че убийствата може да са част от съветската тактика. 

Първоначално очевидци оповестиха, че в първите дни на окупацията на Буча, са били ситуирани най-вече " млади бойци ".

Впоследствие обаче те са заменени от други сили, което съответствува с офанзивите против цивилни. Има данни, че е допустимо там да са влезнали и чеченски войски. 

Руската войска твърди, че е излязла от Буча на 30 март, а съгласно украинските въоръжени сили изтеглянето е станало в ранните часове на 31 март. 

Записите на немското разузнаване демонстрират, че изтезанията на цивилни не са нито инцидентни дейности, нито ексцесии на обособени бойци, излезли отвън надзор. По-скоро материалът е илюстрация, че руснаците в Буча обсъждат зверствата като част от ежедневния си живот.

Това значи, че убийствата на цивилни са станали част от тактиката на руските военни и са парче от по-голяма стратегия за всяване на боязън и практикуване на гнет над цивилното население за задушаване на съпротивата.

Пак по данни на " Шпигел " в сряда са били оценени още прихванати звукозаписи, чието тъкмо локализиране обаче за момента е мъчно. Отново обаче става дума за описания на жестокости по сходство на Буча, единствено че на други места. Има индикации и за закононарушения в покрайнините на обсадения Мариупол в Южна Украйна. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР